Particulier Onderzoeker theorie


 

Doel van de Opleiding:

 
Wil jij als particulier onderzoeker (privé detective) aan de slag bij een particulier recherchebureau? Vind je het spannend om op onderzoek uit te gaan, op zoek naar onregelmatigheden? Dan is dit een opleiding voor jou. Na het afronden van deze opleiding en het behalen van het vakdiploma, ben jij in staat om als particulier onderzoeker objectief een onderzoek te verrichten voor diverse opdrachtgevers.
 

Inhoud van de opleiding:

Basiskennis Particulier onderzoeker; wat houdt het vak in, wat kun je verwachten en waar krijg je mee te maken?
 
Wettelijke kaders Particulier onderzoeker; met welke vormen van wetgeving krijg je als Particulier onderzoeker te maken? Wat is het verschil tussen verschillende strafbare feiten? Enz.
 
Onderzoek en Rapportage; hoe ziet een onderzoek van een Particulier onderzoeker eruit, hoe ga je op onderzoek en welke middelen en materialen kunnen we gebruiken. Hoe stel je een rapportage op die, indien nodig, overgedragen kan worden aan een opsporingsambtenaar zodat het gebruikt kan worden in een rechtszaak.
 

Duur van de opleiding

De opleiding bestaat uit 9 dagen, waarvan 2 dagen worden besteed aan onderzoek en rapportage.
 

Voor wie is de opleiding bestemd

De opleiding is bestemd voor een ieder die houdt van afwisseling, die de waarheid aan het licht wil brengen, graag op onderzoek uitgaat en houdt van een beetje spanning.Vind jij het leuk om voor diverse opdrachtgevers onderzoek te verrichten, kun jij zelfstandig werken maar ook in teamverband, dan is dit wellicht een opleiding voor jou!
 

Vooropleiding

Niet vereist
 

Vervolgopleiding

Particulier onderzoeker praktijk. De praktijkopleiding is bestemd voor Particulier onderzoekers en Buitengewoon Opsporingsambtenaren. Na het afronden van de theorie ga je aan de slag in een praktijkopleiding. In deze opleiding wordt een casus behandeld die je als Particulier onderzoeker kunt krijgen. Alle facetten komen aan bod. Openbronnen onderzoek, observatietechnieken, plaatsen en gevaren van het plaatsen van bakens, gesprek- en verhoortechnieken, kennis drugs en explosieven enz. De opleiding wordt verzorgd door een 6 tal docenten die werkzaam zijn (of zijn geweest) als opsporingsambtenaar of rechercheur.
 

Diploma

Examens worden afgenomen door het SVPB. Na het behalen van je examens, ben je in het bezit van het erkend SVPB diploma Particulier Onderzoeker.
 

Kosten

De kosten voor de opleiding zijn € 1575,=. Dit is inclusiefinschrijfgeld, lesgeld, lesboeken, overige lesmaterialen, exclusief SVPB examen. Prijzen van het SVPB zijn terug te vinden op de website van het SVPB www.svpb.nl/examentarieven
 
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.
 
Contactgegevens
Contactformulier